Wednesday, May 13, 2009


Assalamualaikum..
Salam perjuangan buat sahabat-sahabat..
Kini saya sedang bertugas di Institut Latihan Dakwah dan Selangor (ILDAS) selama dua bulan..
Hari pertama, perasaan berdebar pasti ada pada makhluk yang bernama manusia.. Walaupun begitu, staf-staf disini bagaikan adik beradik menjadikan saya tidak kekok untuk menjalankan tugas dan bertanyakan soalan..
Saya amat kagum bilamana bertemu saudara-saudara baru yang seaqidah yang belajar disini untuk memahami Islam dengan lebih mendalam.. Mereka merupakan pelajar (PSDK) Program Sijil Dakwah dan Kepimpinan. Hanya 8 orang sahaja yang mengambil kursus ini disini.. Saya amat bertuah dapat mengenali saudara baru dengan lebih dekat lagi..Diharap dengan kedatangan kami disini dapat memberikan faedah kepada mereka dalam soal kehidupan seharian berkaitan Islam..
Sebenarnya saya amat kagum dengan semangat juang mereka untuk mempelajari Islam dalam 2 tahun disini.. Banyak pengalaman dan perkara kami kongsikan dalam sehari dua ini.. Mereka berhasrat untuk melanjutkan pelajaran di Kuis dalam bulan enam ini..
Kebanyakan pelajar disini adalah dari berbilang bangsa..
Mudah-mudahan apa yang mereka cita-citakan akan tercapai..

* Kadang-kadang kita lupa akan nikmat Iman dan Islam yang telah Allah berikan kepada kita yang mungkin lebih banyak mengarah kepada keduniaan semata-mata.. Koreksi hati, fikirkan kembali, siapakah kita di dunia ini.. Wallahua'lam..

3 comments:

Luar Biasa Cinta Hamba said...

Jazakallah. Atas motivasi & kepekaan yg enti "celupkan" pada Pljr PSDK yg jg saudara sekiblat. Bagi ana, ia mharukan.

محمد حزريق said...

Assalamualaikum..sobahal khair..ya ukhti..kaifahaluki..jazakillah kerana selitkan juga tntng program kami di Ildas. dan ana mewakili Ildas menyusun sepuluh jari memohon ampun dan maaf zahir batin sekiranya ada layanan yang kurng memuaskan di Ildas..sebarng tegurn kami di Ildas amat di alu-alukan..kami juga Insan biasa yg tidak terkecuali membuat salah dan silap.anggaplah apa yg berlaku di Ildas ini sebagai dugaan seorang hamba Allah yg dikasihi..tabahkanlah hatimu dan sabarkanlah akan apa yg berlaku disekelilingmu itu..sesungguhnya hanya orang yg sabar sahaja yang berjaya dan di kasihi Allah.

IBU PUSPITA said...

Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

ReNunGan...